Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 15:32

Με τρεις ομίλους το πρωτάθλημα | 5 στα μπαράζ

Απόψε στις 20:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για του πρωταθλήματος Ανδρών και του Κυπέλλου Κυκλάδων για τη σεζόν 2013-2014.

Μετά από απόφαση της ένωσης, που λήφθηκε με καθαρό γνώμονα την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών, το πρωτάθλημα τελικά θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους και μετά την λήξη της επίσημης αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες μπαράζ, όπου σύμφωνα με την συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣ Κυκλάδων θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Στα θετικά τώρα… ο ΠΑΣ Νάξου θα είναι το «νέο αίμα» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ οι παραλήψεις ή η αδιαφορία κάποιων παραγόντων αφήνει εκτός δύο ιστορικά σωματεία των Κυκλάδων, όπως είναι ο Αστέρας Σύρου και ο Ανδριακός.

Για Πανσιφναϊκό και ΑΟ Σερίφου δεν θα αναφέρουμε κάτι ιδιαίτερο, καθώς οι δύο ομάδες, μας έδειξαν ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, δεν τις απογοήτευσαν, αντιθέτως «όπλισαν» με ιδέες και μελλοντικά σχέδια τους ανθρώπους των δύο σωματείων.

Οι όμιλοι

Στον πρώτο όμιλο θα πάρουν μέρος επτά ομάδες και θα είναι από τη Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο και την Άνδρο (ΑΟ Υδρούσας, Άνω Μερά, ΑΟ Τήνου, ΑΕ Στενής, ΑΟ Πάγου, Αίαντας Σύρου, ΑΟ Σύρου).

Στον δεύτερο όμιλο θα μετέχουν μόλις έξι ομάδες και θα είναι από την Πάρο, τη Σίφνο, τη Σέριφο και την Μήλο (Νηρέας, Α.Ο. Πάρου, Ένωση Αστέρα - Μαρπησαϊκού, ΑΟ Σερίφου, Πανσιφναϊκός και Παμμηλιακός).

Στον τρίτο όμιλο θα βρεθούν οι ομάδες από τη Νάξο, τη Σαντορίνη και την Ίο (Πανθηραϊκός, Καρτεράδος, Θύελλα Καμαρίου, Λάβα, Αναγέννηση Νάξου, ΠΑΣ Νάξου, Αστέρας Τραγαίας, ΑΜΣ Φιλωτίου και ΑΣ Ίου.

Ποιοι πάνε μπαράζ;

Η αριθμητική ανισορροπία των ομίλων θα φέρει αρκετές αλλαγές όσον αφορά τους αγώνες μπαράζ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή.

Πιο αναλυτικά, φέτος στην τελική φάση θα προκριθούν πέντε ομάδες και όχι τέσσερις ποτ ίσχυε πέρυσι.

Έτσι μετά από απόφαση της ΕΠΣ Κυκλάδων στα μπαράζ θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες από τον 3ο όμιλο και οι δύο πρώτες από τους 1ο και 2ο, ενώ η πέμπτη ομάδα θα βγει με ένα αγώνα μπαράζ που θα γίνει μεταξύ των δεύτερων ομάδων του πρώτου και του δεύτερου ομίλου.

Στη συνέχεια ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης, θα είναι όπως και πέρσι, δηλαδή όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες που θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες και αυτός που θα έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών, θα αναδειχθεί πρωταθλητής Κυκλάδων.

Όλα αυτά αναφέρονται στην συμπληρωματική προκήρυξη που έχει σταλεί τις σε όλες της ομάδες των Κυκλάδων και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ 1: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτ/μα Α’ Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, δήλωσαν συμμετοχή είκοσι δύο (22) σωματεία.

Τα σωματεία χωρίζονται σε τρεις (3) Ομίλους με γεωγραφικά-συγκοινωνιακά κριτήρια (απόφ. Δ.Σ υπ. αριθμ. 12/29-8-2013), οι οποίοι συγκροτούνται ως εξής:

Α) ΟΜΙΛΟΣ: Συμμετέχουν τα σωματεία που προέρχονται από τα νησιά ΑΝΔΡΟ, ΤΗΝΟ, ΜΥΚΟΝΟ και ΣΥΡΟ.(Σύνολο 7)

Β) ΟΜΙΛΟΣ: Συμμετέχουν τα σωματεία που προέρχονται από τα νησιά: ΠΑΡΟ,ΣΕΡΙΦΟ,ΣΙΦΝΟ και ΜΗΛΟ.(Σύνολο 6)

Γ) ΟΜΙΛΟΣ: Συμμετέχουν τα σωματεία που προέρχονται από τα νησιά: ΝΑΞΟ, ΙΟ και ΘΗΡΑ.(Σύνολο 9)

ΑΡΘΡΟ 2 :   ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων και τη κατακύρωση της βαθμολογίας, στους (3) τρεις ομίλους οι πρώτοι της βαθμολογίας (ομάδες τρεις ) ο δεύτερος του 3ου Ομίλου και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δεύτερων της βαθμολογίας του 1ου και 2ου Ομίλου (σύνολο ομάδων 5), αγωνίζονται μεταξύ των σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη έδρα με βαθμολογία. Ο πρώτος της βαθμολογίας των αγώνων αυτών είναι ο πρωταθλητής Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων περιόδου 2013-2014.

     Σε περίπτωση ισοβαθμίας (2) δύο ή περισσοτέρων ομάδων στην πρώτη θέση για την τελική κατάταξη των ομάδων αυτών λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα των μεταξύ των αγώνων. Αν και πάλι δεν υπερτερεί κάποια ομάδα, ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με αγώνα μπαράζ.

Οι αγώνες μπαράζ διεξάγονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 3: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Το πρωτάθλημα την περίοδο 2014-2015 θα διεξαχθεί σε μια κατηγορία (Α) με ομίλους.

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares